Novinky

Ztráta admina


Přesně tak, čtete správně a ano, jedná se o Kublocha (KublochGaming).
Když se na to tak podívám zpětně a pozastavím se nad jeho nedostatky na pozici admina, tak to ani tak šokující není. Ze začátku byl stoprocentním adminem. Pomáhal hráčům, postavil cokoliv, nastavil TeamSpeak server, udělal grafiku pro projekt Light-Core.eu a kdo ví co ještě. Poté k nám ale začalo chodit více hráčů a začal na nich experimentovat. Spíše si z nich dělal pokusné králíky, kterým např. v okolí spawnoval moby, zasahoval je bleskem atd. Pokud si dobře vzpomínám, asi nejvíce s těmito jeho pokusy měl problém hráč desiq, kterého pravděpodobně znáte pod nickem ilum1na, nebo také pod nicky phaxxed, nifx, či iLiuu. V důsledku jeho chování se tento hráč dokonce několikrát ze serveru odpojil. Ach, to byly časy. Na pozici admina zůstal nejpravděpodobněji z toho důvodu, že byl také dobrovolným builderem. Nedávno se ale dostal do konfliktu s hráčem _FallenAngell, kterého můžete také znát pod nickem FLI3ST. Ten slovně napadal jeho osobu argumenty ve stylu „Máš ty trojciferné IQ?“ atp. Pokud jste na našem Discordu a máte přístup ke kanálu #minecraft-chat, tak si můžete konverzaci sami přečíst zde. Tam to tak nějak přibližně začalo. Pro ty, co ale nemají přístup, nebo to nechtějí číst, to tu trochu rozvedu. Již zmíněný hráč spamoval, dostal dvě napomenutí a poté mute, dokud se neuklidní. Před, při i po mutu měl ale neustále argumenty na Kublochovo osobu. Tomu docházely nervy a bez jakéhokoliv varování, či napomenutí, mu později udělil ban do rána. Z hlediska našich postupů, které Kubloch v posledních dnech mohl vypozorovat a před banem je nedodržel, se shledal ban neoprávněným. Hráč tedy dostal unban a Kublocha to naštvalo ješte více. Někteří hráči s ním souhlasili, že se zachoval tak, jak měl a že by to na ostatních serverech udělali také tak. Problém je ale v tom, že zde máme své postupy pro situace, kdy některý hráč poruší některé pravidlo. Kubloch, jak jsem zmínil, se tedy naštval a dobrovolně odešel z admin týmu. Popravdě, kdyby tomu tak nebylo, tak by byl vyhozen za neoprávněný ban a nedodržení našich postupů. Poté jsem sestavil pár command blocků, které mu na památku předaly jeho admin nástroje (Vymahač alimentů a World Edit Axe) a také pár slov od admin týmu k aktuální situaci. Také jako poděkování obržel bezvýznamnou roli na našem Discord serveru „Bývalý člen admin týmu“.
Rozhodl jsem se, že na pozici admina prozatím nikoho nepotřebuji. Potřebuji ale buildera, jelikož já absolutně vůbec stavět neumím, takže na toho v následujících dnech bude probíhat nábor. Více informací upřesním v průběhu času na našem Discordu.

Děkujeme ti za vše Kublochu a rádi tě na serveru uvidíme i nadále, i když pouze jako hráče ♥

VIP se zajímavými výhodami


Bylo 25. října roku 2020 a server po automatickém restartu přestal fungovat. Cichy poté, co se probudil, nechápal, co to způsobilo a proč nejde zapnout, ani restartovat. Myslel si, že se zasekl v zapínacím procesu, ale tak to vůbec nebylo. Rozhodl se to tedy řešit přímo s podporou hostingu. Podal tedy „Ticket“ s tím, že server od posledního automatického restartu nefunguje a že si myslí, že se nějak zasekl. Po chvíli čekání však dostal odpověď. Dozvěděl se, že došlo místo na disku. Zeptal se, zda-li je možnost velikost úložiště nějak navýšit. Bohužel ale dostal negativní odpověď, ne. Informoval o tom hráče a začal zálohovat potřebné věci ze serveru. Poté ho reinstaloval a nahrál vše zálohované zpět. Toto rozhodnutí učinil z důvodu zbavení se zbytkových dat. Během nahrávání souborů na server, ale dostal nápad. „Mohli bychom udělat VIP a jeho výhody by se daly používat v jiném světě“ řekl Kublochovi a ten po následném prodiskutování souhlasil. Dali se tedy do práce a každý dělal to, co umí nejlépe. Cichy se pustil do technických záležitostí a Kubloch do stavění a designování. Po pár hodinách tvrdé práce skoro bez přestávky vzniklo VIP. Zakoupit si ho můžete na 30 dní za cca 50 Kč přes SMS nebo platební kartu/Paysafecard. Mezi výhody patří prefix na serveru, role na Discordu, přístup k VIP světům a fly ve VIP herním světě (více informací o VIP se dozvíte na stránce light-core.eu/vip). Službu jsme odstartovali 26. října roku 2020 a ještě ten den proběhly 2 transakce. „Jsme rádi, že se vám VIP líbí. Bali jsme se, že dostaneme hate.“ řekl Kubloch po kladných reakcích hráčů.

První hráčská stavba s portem na spawnu


Hráči CubeTheLord a DemonicGalothar, známí také jako členové týmu NevimTeam, našli jednoho dne End portál. Po pár vzájemných diskuzích a přemýšlení se rozhodli z této lokace vybudovat nějaké místo s velmi zajímavým příbehem. Okolí portálu začali tedy zdobit různými kombinacemi blocků a nahoře na povrchu úvážili postavit "vybouranou" loď z End města. Po pár dlouhých dnech tvrdé práce se tato stavba s radostí dokončila i se zajímavým příběhem. Admin týmu se velice zalíbila a Cichy s Kublochem se rozhodli ji přidat na spawn. Také že se tomu 11. června roku 2020 tak stalo a stavba byla umístěna do Speciálních serverových míst na spawnu do sekce Hráčské stavby. Určitě se tam běžte podívat, pokud jste stavbu Corrupted portal ještě neviděli. Opravdu to stojí za to.

Pískovna


Jednoho dne dostal admin tým návrh, díky kterému popřemýšlel Cichy s Kublochem nad budoucností herního světa. Po pár měsících neustálého kopání pláží a pouští by se totiž z tohoto světa stal spíše svět plný ohyzdných kráterů, a tak se Kubloch po pár dnech pustil do práce a našel si pěkné místo v poušti, kde začal stavět tzv. Pískovnu. Později se o tom dozvěděl i Cichy a maličko mu pomohl položit pár blocků. Stavba se nějak rýsovala a po pár hodinách byla dokončena. Cichy se tedy pustil do technické části a vytvořil pro ni nějaký doplňovací systém. Pískovna se tedy nějak stala funkčí a 11. června roku 2020 byla přidána do Speciálních serverových míst na spawnu do sekce Serverová místa. Následně se také přidalo pravidlo č. 9, které zakazuje kopání písku ve světě, pokud to není potřeba. Po pár dnech byla upravena a byl do Pískovny přidán i štěrk a kompletně předělán i doplňovací systém. Samozřejmě z tohoto důvodu bylo upraveno i pravidlo č. 9, které nově mluví i o šterku ve světě.

"Minihra" Schazovačka


V podstaě došla práce pro admin tým, a tak se Cichy opět začal nudit. Rozhodl se tedy udělat nějakou "minihru" za účelem pobavení. Po pár hodinách hraní si s command blocky začal budovat něco na způsob „Sumo“, kde je účelem schodit protivníka z plošiny. Teprve tehdy nastala pravá zábava, jelikož nikdy nic takového nedělal a každá drobná chybka znamenala neúspěch a nefunkčnost celé nebo části minihry. Po těchto pár neúspěšných hodinách mu to začalo jít a vybudoval nějakou první hratelnou verzi, kterou následně s Kublochem otestoval. Později proběhlo ještě pár úprav a začal vymýšlet název. Nic moc ho nenapadalo, avšak později vzal sloveso „shodit“ a předělal ho na „Schazovačka“, kde záměrně dle hovorové řeči zanechal písmenko „ch“. Takto tedy vznikla tato "minihra", která se 6. června roku 2020 dostala do Speciálních serverových míst na spawnu do sekce "Minihry".

Otevření serveru


Po náročných dvou měsících tvrdé práce nastavováním a přizpůsobováním serveru pro nejlepší hráčský zážitek, se, přesněji 1. června 2020 v 17:00, server zpřístupnil pro veřejnost. „Byli to náročné dva měsíce práce a občasné prokrastinace, ale vše se poměrně brzy zvládlo.“ Řekl si po otevření admin tým. Neuběhlo ani 10 sekund a na server se ihned po otevření připojili 4 hráči. Byl to nádherný moment a dobrý pocit admin týmu. Na tento den nikdy nezapomeneme.

Zakoupení serveru


Psal se 30. březen roku 2020, přesněji 19:06, a Cichy, aktuální majitel serveru, se z nudy díval po nějakém hostingu Minecraft serverů. Po chvíli prohledávání všech zákoutí internetu a následném vzájemném porovnávání se rozhodl podívat podrobněji na poměrně známou Hicorii. Uběhlo přibližně tak půl hodiny a informoval o tom Kublocha, aktuálního administrátora serveru. Pověděl mu, že nabízí servery za poměrně příznivé ceny a že by chtěl vybudovat něco podobného serveru, na kterém spolu hrávali. Kubloch byl pro a hned přiložil ruce k dílu. Cichy se zeptal také jednoho dobrého stavitele, zda-li by nechtěl pomoci se stavěním spawnu apod., ale odpověděl, že ne, jelikož Minecraft už skoro vůbec nehraje. Zbyli na to tedy jen Cichy s Kublochem. Cichy převzal administrativu a webové stránky a Kubloch stavění a správu TeamSpeak serveru. Takto se tedy začal pomalu vyvíjet projekt Light-Core.eu.